alhamdulillah....minat memasak suke mencube menu2 dan mengambil gambar2 lahirlah blog ii utk menghimpunkan semua ..hasilnya...utk kepuasan sendri boleh hilangkan stress....blog ini jugak ade hasil2 kek2 cstemer wedding cake ..hantaran..sesape nak tempah kek perkhawinan boleh hubungi no saya..0122480558/0176990976

Saturday, October 15, 2011

cupcakes ala2 angry bird


salam.....tenpahan ni dr junior ku...tapi tu lah frust sngt sebb kesilapnku x baca msej inbox die betul2 die tempah kek red velvet sebagai ibu kek ngn di iringi cupies 10 biji angry bird ni....sudhnya anknya pun x ptong kek lah...huhu.....sory Raie M rashid...tu lah dlm hati ngape die tempah 10 bijik je kecik2..sy pun x tnya upenya...tu lah....huwaaaa...

Bluebery chesetarts


salam...morning semua kgkawan....pepagi ni x buzy g tgk benda2 yg lum lmpt sy update lagi....chestart ni dah 2 hari sy buat tempahan kawan bertunang....senang je resepi dari azlita ni...

bhn2 die..
170 grm buter
80 grm gula ising
1 biji telur C
290 grm tepung gndum
acuan tart

pukul majerin gula ngn senduk jgn pukul lama sngt.masuk telur esen vanila putar ngn senduk kayu...msuk tepung sdkit2 simpan dlm peti ais semalamn..sy buat malam simpan...esok pagi terus buat ...senang kan smbil kite wat keja umah..


bhn toping

250 grm creamchese
150 grm gula castor
1 biji telur B
1/2 sudu teh esen vanila...