alhamdulillah....minat memasak suke mencube menu2 dan mengambil gambar2 lahirlah blog ii utk menghimpunkan semua ..hasilnya...utk kepuasan sendri boleh hilangkan stress....blog ini jugak ade hasil2 kek2 cstemer wedding cake ..hantaran..sesape nak tempah kek perkhawinan boleh hubungi no saya..0122480558/0176990976

Friday, September 23, 2011

apam mekar

apam mekarrrr...semekar senyuman semekar cinta...chewahhhh



Apam mekar
bhn2
230 grm gula castor
biji telur
1 sudu teh ovelete
esen vanila

230 grm tepung gandum
1 cwn ais krim soda

Apam dot dot

 tempahan apam ni dr makcik saniah utk kenduri prkhawinan anknya yg bongsu..utk sarapan pagi katanya...mula tempah 300pcs...nak pgsan wat sorg2..hehe...kul 8 pg anta kul 10 die cal nak tempah lagi utk minum ptg katanya hbis...sedpp licinnn...so i pin wat lagi lah...300pcs..nasib ank2 ada yg tlong...
apam dot dot filling kaya..bubuh coklat pun bleh..bbuh peanut buter pun bleh..lg sedappp...


yang ini tempahan kwn mengaji..


tempahan dr shikin angah arked man.

kek lapis pandan

kek lapis pandan ni tempahan dr bella..utk besday ibunya puan nany beauty..mmg x prnah wat sblum ni cari kat blog zuraini alias fuhhh....main redah jer..berat die dekat 3kg.

Bluebery chesetart


trliur tgk chese die...skit gak ibu jari wat shell die 100pcs...adehhhh..


bab ni mmg x rajin la nak wat shell die ya amattt..mlzzz..tp sebbkan custemer jauh spi sggup dtg i pun wat lah....chese die mmg agk tebal ikut die nak..

kek mentega buah




kek besday fatin tema pink hijau...1kg lbh...kek ni kek mentega buah...kemudian d iringi cupcake kitty ..hee..comel kan...puan irma bnyk berjasa tlong carikan edible nih...huhu...tq ye..

WEDDING CAKE



kek carot ni tempahan perkhawinan anak kwan baikku...2 tiers ngn toping chese then salut ngan snow or coconut hawaian..takut juga klu x thn panas chese tu cair ke bwh canopy upenya still mantoppppp...hehe....

MOIST CAKE COKLAT











tempahan2 dari custemer2 larisss bler ada majlis bertunang ke nikah n besday...nyummy2...rase lemak coklat toping tu yg x tahan....tqqq..x jemu order..hehe..tp yg buat ni jemuu..hehe...hitammm jer...gelappp...tp massyukkkk...alhamdulillahh...

RED VELVET


red velvett.....or org cal si baldu merahhhh....bab bakar n teknik membancuh mmg ckup menduga lah..mula2 wat warna jadi coklat..pas tu buat lagi kli ke 2 baru lah mnjadik trus dpt jual..hehe...sedpppp..rase masin2 manis..